tiistai 17. syyskuuta 2013

17.9. Meillä on Aapine!

 photo 1deefc06-e8a8-450c-a78f-510d56128632_zps8957377e.jpg

Otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä. Kirjamme on Aapine ja se on kirjoitettu murteella. Takakannen mukaan se on "Aapine niil, ko ymmärtävä jo pualest sanast". Opusta ei siis ole tarkoitettu läheskään kaikille, mutta meille asiaan perehtyneille Heli Laaksosen kirja tuottaa suurta iloa. Lisäksi siinä on jotain sellaista, mitä emme olisi uskoneet enää löytävämme eli tuoksu. Menkää vaikka itse kirjakauppaan nuuhkimaan: täsä Aapises o semmone färi, misä on  haju fölis.

Erityisen ilahtuneita olimme P-kirjaimen kohdalle kirjoitetusta runosta, jonka lopussa sanotaan näin:

"Ei pulu mittäm putka joutunu.
Polisil ol kova kiiru kotti.
Pihatalkkois Pirjo paist plätei."

Alun saatte itse mennä lukemaan. Miettikää tykönänne, mitä ihmettä pulu on mahtanut tehdä, jos häntä selli uhkaa. Harmiksemme runossa Purjoa ei mainita lainkaan, mutta ehkä Aapisen seuraavassa painoksessa hänkin pääsee mukaan.

Vaatepuolella esittelemme tällä kertaa hempeää pikkukukkapuuvillaa. Pirjon asussa on vihreä yläosa ja vyötäröä korostamaan lisätty kukallinen joustonauha. Purjolla yläosa on pinkki ja edustassa on Hello Kitty -aplikaatio. Helman pitäisi olla somasti laskoksilla, mutta kuvassa näyttää siltä, kuin kangas olisi harmillisella tavalla ryppyinen. Kuva valehtelee, emme me.

1 kommentti: