keskiviikko 4. syyskuuta 2013

4.9. Kesäpinnistys

 photo 095a7cd3-7397-48fa-97d4-d8186c91d6a1_zps3dfa236c.jpg

Vaikuttaa siltä, että kesä yrittää pyytää anteeksi sitä, että ei ollut ihan täydellinen. Siksi aurinko keskellä päivää paistaa hehkuvasti ja on lämmintä, vaikka muutamaa tuntia aikaisemmin aamusumu tunkeutui luihin ja ytimiin. 

Tänään on kesän viimeinen uimapukupäivä. Pirjolla on omassaan yksi ainoa kukka, Purjolla satoja. Taustallamme ikkunan takana näkyy kuusama, joka on väkertänyt oksilleen melkoisen määrän marjoja. Ruusupensaatkin ovat olleet varsin tuotteliaita, mutta meillä ei ole käynyt edes mielessä ryhtyä ruusunmarjasosetta keittelemään. Toisaalta tuntuu mukavalta ajatella, että jossain on satoja hehtaareja ruusuja vain siksi, että joku kerää niiden marjat talteen. Siellä saattaa juhannuksen tienoilla olla aika juhlava tuoksu!
 
Juhannuksesta tulivat mieleen arkipyhien siirrot viikonloppuun. Oma ehdotuksemme on, että sekä vappu että uusivuosi siirretään lauantaille ja sunnuntaille. Niihin ei liity mitään kovin kirkollisia perinteitä vaan enemmänkin nestemäisiä asioita, jonka vuoksi viikonloppu olisi mitä oivin paikka kyseisille vapaapäiville. Todennäköisesti vuonna 2018 siirretään joka tapauksessa jouluaatto perjantaille ja itsenäisyyspäiväkin joulukuun ensimmäisen viikon sunnuntaille, joten se ja sama, koska vappua juhlitaan. Säästösyistä sen voisi tietysti yhdistää juhannukseen, mutta kuitenkin niin, että ylipitkän viikonlopun sijaan lauantaina olisi samanaikaisesti kaksi yleistä vapaapäivää, joita voisi sitten juhlia kaksin verroin enemmän.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti