perjantai 13. heinäkuuta 2012

13.7. Pirjo ja Purjo löytävät salaperäisen oven ja päätyvät kangastaivaaseen

SS108204

Joskus sitä löytää kaikenlaista, kun uskaltaa availla salaperäisiä ovia ja kurkistaa sisälle. Niin kävi meillekin. Se ovi näytti aika tavalliselta ja oli jo valmiiksi auki, joten päätimme pujahtaa sisälle etenkin kun luimme tekstin "Astu sisään kankaiden maailmaan".

SS108202

Mehän otimme ohjeesta vaarin ja astuimme sisään suoraa kangastaivaaseen! Koskaan ennen emme ole nähneet niin paljon kauniita kankaita - pakkatolkulla ja suurina kasoina - ja me jos ketkä olemme kangaskauppa-asioinnin ylittämättömät asiantuntijat. Paikan nimi on Kangaskauppa Wexler ja se sijaitsee Lahdessa Vesijärvenkadulla. Me kipitimme sinne ihan omin pikkujaloin, mutta laiskempi voi viedä autonsa vaikka viereisen korttelin Syke-kauppakeskuksen parkkihalliin.

Me ostamme kankaita vaikka mistä. Joskus kaupoista ja joskus kirpputoreilta, mutta kaikkein mieluimmin me ostamme kankaita oikeista kaupoista. Niissä me voimme kokea ostoksemme kaikilla aisteilla. Voimme katsella värejä ja kuvioita, kuunnella kankaiden rapinaa (kyllä, kankailla on erilaisia ääniä, jos vain vaivaudutte kuuntelemaan), hypistellä sormillamme sileää tai nukkaista pintaa ja vaikka peräti kietoutua kankaanpalasiin miettiessämme, miltä joku mekko näyttäisi. Kankaissa on erilaisia tuoksuja, joita voi haistella, mutta maistelua sen sijaan emme suosittele, vaikka olemme joidenkin nähneet sitäkin tekevän.

SS108211

Löysimme pöytäkaupalla pehmoista flanellia kaikissa sateenkaaren väreissä. Kuvan nappasimme keltaisimmasta pakkarivistöstä ihan siksi, että ulkona paistoi aurinko ja olimme kovin valoisalla mielellä. Näissä oli kuvioina kaikkia sellaisia sarjakuvahahmoja, joita emme ole vielä milloinkaan tavanneet, mutta vika voi olla meissä: emme katso aamuisin lapsille tarkoitettuja ohjelmia. Ehkä nyt olisi korkea aika aloittaa, jotta tietäisimme, keitä kaikki nämä koirat ja nallet ovat.

SS108208

Hello Kitty -kankaita löytyi vaikka minkälaisia. Juuri näitä me olemme aikamme turhaan kaupoista etsineet ja täällä tulikin "ei oon" sijaan ongelmaksi valinnan vaikeus. Ottaako hempeää pastellia vai reipasta kirkaanpunaista vai pyytääkö sittenkin metrin verran prinsessakangasta. Tunnustamme: kotiin lähti vähän kaikkea.

SS108214

Elämämme ensimmäisen kerran kaduimme sitä, että emme osaa tilkkutöitä. Täältä kun olisi löytynyt vaikka millaisia kankaita juuri siihen tarkoitukseen. Saimme kuulla, että osa kankaista tulee ihan Kaliforniasta asti eikä näitä samanlaisia löydykään kaikkialta. Ehkä meidän pitäisi hankkia jostain iso ripaus kärsivällisyyttä ja ryhtyä sittenkin tekemään vaikka torkkupeittoja tilkkuilumenetelmällä.

Unohdimme kaikessa ihastuksessamme kertoa tuolla ensimmäisessä kuvassa näkyvistä vaatteistamme. Yksiväriset trikookankaat on ostettu täältä kangaskauppa Wexleristä aikaa sitten, mutta Pirjon raidallisten shortsien alkuperää emme millään muista. Paitoihin on aplikoitu flanellikankaasta leikatut apinat. Kutsuisimme näitä vaikka "köyhän nuken Paul Frankeiksi", sillä vähän näissä on niitä matkittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti