sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

29.7. Silmitöntä salamoitsemista

SS108005

Viime yönä me emme saaneet unta, sillä luonto oli järjestänyt ihan oman ilotulituksensa. Salamat vilisivät ja välkkyivät niin, ettei aina tiennyt, onko kyseessä ihan oikeasti näkyvä valoilmiö vai oikein paha migreenikohtaus.

Olimme onnekkaita, mitään ei mennyt rikki, lähitienoille ei osunut, sähkötkin kaiketi olivat lähes koko yön toiminnassa, koska pakastin ei ole sulanut. Saatoimme siis hengähtää helpotuksesta, vaikka television meteorologi kovasti yrittikin vakuuttaa, että kukaan ei ole turvassa.

Me olemme kovasti ihmeissämme nykyisestä uutisoinnista. Aikoinaan todettiin, että tulossa on ukkosta ja sadetta ja se siitä, sellainen se kesä on. Nyt pelotellaan ja perustellaan monin eri tavoin, että kyseessä on vuosisadan karmein myrsky tai vähintäänkin ihan hirmuinen sääilmiö. Luottavaisempi yksilö varustautuu kuin kolmen vuoden evakkomatkaa varten, laittaa vettä astioihin, hakee kuivia polttopuita eteisen puolelle, varmistaa taskulamppujen toimivuuden ja kantaa penkkejä kellariin. Sinne on tarkoitus mennä siinä vaiheessa, kun ukkospuuska vie talon päältä, sähköt katkeavat ja raekuuro kastelee.

Aikansa sitä sitten odottelee, että koska se alkaa, luvattu luonnontuho, jonka ennustaminenkin on niin vaikeaa, ettei varmasti osata sanoa, että mitä ja missä, pääasia, että jotain ja jossain ja voi kauhistus sentään. Netissä täytyy tämän tästä käydä varmistamassa, onko pelastuslaitos antanut suojautumisohjeita tai mitä näyttävät ukkostutkat, onko rintama lähestymässä kaakosta vai koillisesta. Lopulta sitä luvattua myräkkää ei tule vaan se menee taas jonnekin Savoon ja trombi vetää sileäksi muutaman saaren unohtaen meidät kokonaan.

Muutenkin kaikki uutisointi on mennyt niin sanotusti överiksi. Jo keväällä tiedettiin, että tulossa on kaikkien aikojen hellekesä, mutta eipä onneksi tullut. Sen jälkeen tiedotettiin naama vakavana, että tämän hyttyskesän vertaista ei ole ollut miesmuistiin. Nähtävästi käytössä on joku aika lyhyt muisti, sillä ei tämä hyttysmäärä nyt sentään niin paha ole ollut, että olisi pitänyt julistaa yleinen ulkonaliikkumiskielto. Suunnilleen samoja määriä hyttysiä on ennenkin ollut ihan ilman tiedottamista. Seuraavaksi joku keksi, että sinilevätilanne tulee olemaan vallan valtaisa jostain ilmasto-olosuhteesta johtuen. Toisin kävi, kylmä kesä on pitänyt levät rauhallisina. Ehdotamme, että uutisoinnissa pitäydytään tästä eteenpäin puhtaissa faktoissa eikä suurennella ollenkaan kärpäsistä härkäsiä, sillä meillä ei oikein olisi aikaa varautua kaikkeen mahdolliseen. Nytkin meillä on aurinkovoiteita litratolkulla ja hellehattuja ainakin tusina odottamassa sitä hirmuista auringonpaistetta, joka on ollut luvassa jo viikkoja.

Me olemme satunnaisen pilvisen hellepäivän kunniaksi uimapuvuissa. Oikein muissa asuissa ei tänään ole voinutkaan ulkona liikkua, sillä vaikka lämpötila ei ole kivunnut kuin nipin napin yli 25 astetta, on ilman kosteus sellainen, että hiukset menevät kiharalle. Siis niillä, joilla hiuksia on. Uimapukumme ovat trikoota ja näissä on Walt Disney -sarjakuvista tuttuja hahmoja. Siinä mielessä siis muistutamme edes pikkuisen Pohjois-Korean nykyistä johtajaa Kim Jong-unia, hänkin kun kuulemma on Nalle Puh-fani.

1 kommentti:

  1. Niin se menee; lööppejä on saatava mistä vain, vaikkapa siitä, mitä EHKÄ on tulossa JOSSAIN, mutta kamalasti sittenkin.

    Pari kertaa piti räpsäyttää silmiä, kun luin jostain, että mies ajoi humalassa kylmälaukulla. Ei sentään kaahannut poliisia karkuun sillä.

    VastaaPoista