maanantai 18. helmikuuta 2013

18.2. Pirjo ja Purjo suunnittelevat pahoinvointikeskuksen perustamista

 photo 992f94b6-889f-4ab9-8089-18013287acc7_zps76cc98d0.jpg

Me olemme enemmän kuin kyllästyneet kaikkialle vanhoihin kansakouluihin, hylättyihin kivijalkakauppoihin  ja tyhjentyneisiin navettoihin perustettuihin hyvinvointikeskuksiin, joissa itsestään eksyneet voimaantuvat ja elämöityvät kaiken kiireen keskellä. Pitkin Suomea löytyy erilaisia kursseja, joiden aikana etsitään ilon polulla naiseuden vahvistumista työelämässä tai rentoudutaan turvepaakkujen alla väittäen silmät kirkkaina, että stressi ja kiire jäävät sinne lietealtaaseen.

Tosiasiassa hyvinvointikeskuksen ulkopuolella on sama kova ja katala maailma, joka siellä oli ennen rentoutushetkeäkin. Meidän mielestämme olisi paljon tervehenkisempää hyväksyä se, että synkeä ja väärämielinen maailma ei katoa, vaikka miten litkisi yrttiteetä ja halailisi puita. Siksi olemme päättäneet perustaa pahoinvointikeskuksen, jossa inhatkin realiteetit otetaan hyötykäyttöön. Hymistelyn ja hyssytyksen sijaan kannattaa katsoa, mikä mättää, ja ryhtyä kehittämään sitä.

Ensimmäiseksi olemme suunnitelleet verkkokurssin "Kiukku jokapäiväiseksi voimavaraksi". Sen suorittanut ymmärtää, miten tärkeä tekijä jokapäiväisessä elämässä on puhdas ja terävä kiukku, kunhan sitä ei turhaan kätketä jähmettyneen hymyn taakse, vaan annetaan sen puhjeta kukkaansa ja nujertaa vastustajat. Kiukun purkaminen mahdollisimman viattomiin antaa uskomattoman paljon voimaa ja vallantunnetta, joten sienikurssien ja tee-itse-omat-saippuasi -viikonlopun sijaan suosittelemme kaikille äkeyden ja syvän tuohtumuksen lisäämiseen tähtääviä itseoppitunteja.

Toinen ja hieman hikisempi vaihtoehtomme on erityisesti naisille suunnattu "Rääkkää kääkkää"-kesätapahtuma, jossa stressin ja uupumuksen orjuuttamat keskimäärin keski-ikäiset naiset viikonlopun ajan kaivavat ojia, rakentavat aitoja ja käsivoimin nyhtävät juolavehnää perunapellosta. Tämän kurssin tarkoituksena on unohtaa henkinen uupumus uuvuttamalla kroppa raskaalla työllä. Kun on vaikka 6 tuntia mättänyt soraa paikasta A paikkaan B ja sen jälkeen 6 tuntia tehnyt päinvastoin, ei enää illalla jaksa muistaa henkistä rasitustaan vaan on yksinkertaisesti onnellinen, kun saa nukkua.

Emme silti halua unohtaa kivien parantavaa voimaa. Hyvinvointikeskuksissa kivillä sivellään selkää ja hartioita ja väitetään, että energia siirtyy jostain jonnekin. Saahan sitä jokainen uskoa mihin tahtoo, mutta meidän pahoinvointikeskuksessamme kivillä on paljon tärkeämpi tehtävä. Niitä rahdataan ympäri pihaa ja naputellaan siististi paikalleen muodostamaan kukkapenkkien ympärille ja kulkureiteille siisti ympäristötaideteos, jota myös käytäväksi voi kutsua. Kyllä se taidolla paikalleen asetettu katukivikin energiaa välittää, jos niin haluaa ajatella etenkin, kun tämä kurssi pidetään meidän pihassamme, joka on jo päässyt hieman rupsahtamaan.

Toistaiseksi keskuksemme on vielä vailla yhteiskunnan tarjoamaa rahoitusta, mutta kunhan löydämme riittävän yksinkertaisen yritystutkijan, saadaan sekin puoli järjestykseen. Näissä raita-asuissa tuskin menemme yrityksestä neuvottelemaan, mutta näin arkisessa elämässä tälläisissa on mukava olla. Purjon paita on trikoota, Pirjon velouria ja yhteisiä ovat nämä lihottavat vaakatasoiset raidat.

1 kommentti:

  1. Teillä on kyllä hyvät värisilmät. Pirjolla kyllä kieltämättä hieman erikoisen väriset...
    Mutta tuo ideahan on tosi hyvä! Ilmoittaudun heti ensimmäiselle kurssille!

    VastaaPoista