perjantai 7. syyskuuta 2012

7.9. Ei ihme, että naamat rupsahtavat

SS108674

Meikeistä on löytynyt raskasmetalleja! Ei siis ihme, että suupielet venyvät alaspäin ja posket repsottavat, sillä kenen kasvot kestävät vuodesta toiseen raskaita metalleja painonaan?

Viikolla oli meikitön päivä, johon emme periaatteesta osallistuneet. Meille jokainen päivä on meikitön, koska olemme luonnonsuloisia ja söpöjä ihan ilman puleerausta ja puutereita. Lisäksi meille on kerrottu kauhutarinaa kaukaisesta sukulaisestamme, joka sai kasvoilleen kunnon kerroksen  aurinkorasvaa lähtiessään ulkoilemaan. Muutaman viikon kuluttua kasvojen pinta kuivui ja rapisi pois, joten koko loppuikänsä hän joutui olemaan röpelönaamainen, koska ei käyttänyt nukeille valmistettua voidetta vaan mitälie perusvitalista.

Huomiomme ei kuitenkaan nyt kiinnity meikkeihin vaan siihen, että ne pitää joka ilta pestä pois, jotta tyynyliina ei tahriinnu. Voi siihen joku muukin syy olla, mutta me emme tähän hätään muuta keksi. Joka tapauksessa pesuveden mukana meikit valuvat puhdistamoihin ja edelleen vesistöihin. Sitähän voisi ajatella, että vaatimaton hippunen puuteria ja ripaus poskipunaa ei kovin vaarallista voi olla, mutta nytpä onkin selvitetty, että meikeissä on raskasmetalleja ja hitaasti luonnossa hajoavia kemikaaleja. Ne ovat hyvin,  hyvin vaarallisia päästessään takaisin maastoon. Outoa, että ne eivät ole yhtään vaarallisia siinä nenänpäässä vaan päinvastoin mainosten mukaan silittävät, kirkastavat, pehmentävät ja korostavat tai mitä nyt milloinkin pitää tehdä.

Ongelmallista tässä on se, että jos meikit ovat vaarallisia vesistöille, ovat ne takuuvarmasti sitä samaa kaikkialla muuallakin. Puuterihan pölyää ihan miten sattuu ja ripsiväriä voi rapsahtaa koska tahansa poskelle ja siitä edelleen maahan. Huulipuna se vasta vaarallista onkin, koska jokaisella henkäyksellä sitä voi irrota mikroskooppisen pieniä hitusia ilmakehään ja päätyä edelleen vaikka pelloille, joista se valuu sadeveden matkassa vesistöihin ja ketäpä silloin syytetään. Ei suinkaan sitä pakkelinaamaa, joka on tullut pellon laidalle viheltelemään helmiäishuulin vaan maanviljelijää, joka ei laita tikkua ristiin estääkseen kavalan raskasmetallin ujuttautumista jokeen.

Siksi vaadimme meikittömiä suojavyöhykkeitä peltojen ympärille. Älkööt kukaan naamaansa puleerannut tai ripsivärillä katsettaan kaunistanut menkö raskasmetalleineen sanotaan nyt vaikka 50 metriä lähemmäs peltoa, jotta ei syyllisty maaperän pilaamiseen ja sitä kautta ympäristörikokseen. Sama koskee myös kaikkia niitä, jotka ovat kajalilla silmänsä rajanneet tai loiskutelleet ylenpalttisesti parta- tahi tuoksuvesiä. Tämä kielto on voimassa myös talviaikaa, koska ei ole EU-säädösten mukaista levitellä lumisille pelloille yhtään mitään, ei lietelantaa eikä luomiväriä. Jos siis aikoo hiihdellä hankia hiljalleen, välttää käyttämästä mitään myrkkyjä naamassaan.

Lisäksi ehdotamme, että kaikenlainen ehostettuna liikkuminen on joka paikassa kielletty sadesäällä, koska silloin kaikki naamaan vaivalla taputettu, sivelty, töpsytelty ja hierottu valuu täysin puhdistamatta hulevesien mukana viemäriin. Siellä ne raskametallit painavat viemärin pohjaa niin, että se taipuu kaikesta ylipainosta ja vääntyy ihan kippuralle.

Me emme ole aikoihin esitelleet yhtäkään juhla-asua, joten nyt olisi vaihteeksi pastelliunelmien vuoro. Pirjolla on Zalekuan kimallehippupilkullisesta kankaasta mekko, jonka yläosa on hopeakirjottua neulosta. Vyötäröllä on solmittava nauha, josta saa taakse oikein näppärän rusetin. Purjo yhdisti kimaltavaa neulosta samansävyiseen organzaan. Kyllä näissä nukenvaatteissa nyt voi juhlia vaikka hieman me pohdimme, että entä jos nämä kaikki välkkyvät hiput nyt ovat niitä raskasmetalleja, joita olemme kovasti monen kappaleen verran vankasti vastustaneet.

2 kommenttia:

  1. Ai Zalekua tekee kankaitakin,eikä vain valmiita vaatteita...
    Mulla oli karjatalouskoulussa luokkatoveri, joka veti joka aamu paksun pakkelikerroksen, kun ajatteli sen suojaavan navetan pahalta ilmalta. Se ehkä on jossain Mynämäellä maatalon emäntänä.

    VastaaPoista
  2. Kangas on ostettu jostain Zalekuan alennusmyynnistä, jossa oli kaupan seuraavan kauden jämiä.

    Taidamme lähteä Mynämäelle kertomaan raskasmetallien vaarallisuudesta. Navetassa ei ole paha ilma vaan kepeästi kosteuttava, joskin aromikas.

    VastaaPoista