lauantai 1. syyskuuta 2012

1.9. Miksi me emme ole BB-talossa

SS108548-1

Otsikon ajatus on täysin hypoteettinen. Meillä ei ole pienintäkään hinkua päätyä moiseen paikkaan, mutta siltä varalta, että joku joskus sinne kaltaisiamme multilahjakkuuksia ehdottaisi, päätimme pohtia asiaa meille niin tuttuun tapaan varsin syvällisesti. 
 
Olemme tänä vuonna katsoneet BB-talon touhuja kolmen minuutin ajan, jonka jälkeen pidämme itseämme ohjelman jos ei ihan asiantuntijoina niin ainakin äänivaltaisina kommentaattoreina. Katsomassamme tuokiossa suurin osa väestä makaili sohvilla ja näytti laiskoilta, mutta siihen voi osasyynä olla se, että BB-talossa ei ole oikein mitään tekemistä. Ei sanomalehtiä, televisiota, kirjastoa, kangaspuita, ompelukonetta, polkupyörää, monopolia, palapelejä, piirustuspaperia, iskuporakonetta tai edes mopoa, jota viritellä aikansa kuluksi. Jos Big Brother olisi eläinkoe, se kiellettäisiin epäeettisenä rääkkäyksenä ja kettutytöt hyökkäisivät vapauttamaan koe-eläimiä. Koska kyse on ihmisistä, ei kukaan vapauta ketään. (Emme puutu ohjelman niihin vaatteistavapauttaviin osioihin, jotka ovat nukeille sopimattomia)

Emme ole mukana BB:ssä, koska meillä ei synkkää ja salaista menneisyyttä. Vaikka media miten tonkisi, ei meiltä löydy ylinopeussakkoja, lähestymiskieltoa tai edes ihan pientä kunnianloukkaussyytettä. Olemme siis äärettömän tylsiä, eikä sellaisia päästetä BB-taloon. Joutuisimme keksimään kaikenlaisia juttuja, joilla sitten yrittäisimme saada palstatilaa ja huomiota. "BB-Pirjo sotki vaatteensa - istui kerhossa eväsleivän päälle" tai "BB-Purjon tunnustus: yöpukuni on kukallinen" eivät todennäköisesti kiinnostaisi ketään. Politiikasta ja poliitikoistakin meillä on hyvin vähän kokemusta, paitsi että Pirjo on kerran nähnyt alati myöhästelevän Anni Sinnemäen ja Purjo kerran unta Sylvi Kekkosesta.

Toinen poissaolon perustelu on se, että me emme halua juontajiksi. Meillä ei siten ole sellaisia kuvitelmia, että viettämällä kolme kuukautta koko ajan kameroiden edessä me jotenkin pätevöityisimme laajemminkin TV-alalle, ja olisimme valmiita astumaan estradille vaikka hyvätekeväisyysgaalassa. Yhtä vähän kuin autotallissa käyminen tekee kenestäkään autoa, tekee BB-talo kenestäkään esiintymisen ammattilaista. Meistä ei olisi siihenkään, että tekemättä mitään päätyisimme vielä viidenkin vuoden kuluttua jonnekin roskalehden sivuille rehvastelemaan BB-Pirjoja ja BB-Purjona, joita kukaan ei oikeastaan muista siksi, että ei ole mitään muistettavaa.

Kolmas varsin hyvä syy pysytellä kaukana BB-talosta on se, että meillä on elämä, niin uskomattomalta kuin se tuntuukin. Emme siksi joudu pakenemaan tylsiä ja tapahtumakoyhiä päiviämme televisioon, vaan elämme kokonaisvaltaisen täysipainoisesti ja joskus jopa hieman ylipainoisesti ruudun tällä puolella. Meille olisi kauhistus vain olla monta kuukautta. Nähtävästi osa on ihan päinvastaista mieltä eli näkee elämänsä tarkoituksena mahdollisimman laajamittaisen velttoilun ja vetkuttelun. Vielä oudompaa on se, että tälle oleskelulle löytyy satojatuhansia katsojia. Onko väki BB-talossa meidän sijaislaiskottelijoitamme, jotka tekevät sen, johon meillä ei ole aikaa?

Oli miten oli, me kiipesimme hyllylle katsomaan maailmaa vähän laajemmin. Kerrankin olemme asuissa, joissa ei ole minkäänlaista aplikaatiota, rusettia, pitsiä tai nauhaa. Paidat ovat maritrikoota ja housut collegekangasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti