torstai 23. elokuuta 2012

23.8. Vaihteeksi söpöstelyä

SS108267

Viimeisiä viedään eli kesä on kuulemma lopussa. Nyt on käytettävä ja näytettävä loputkin kesävaatteet,jos niitä aikoo esitellä. Olemme vaihteeksi äärettömän söpöisinä, tässä on siis kukkia koko kuvan täydeltä. Nuo suurimmat ovat tosin sohvan istuintyynyssä eikä meidän mekoissamme. Olemme luovasti yhdistäneet pikkukukkatrikoota, erilaisia puuvillakankaita ja vähän röyhelöitäkin. Lopputulos on ehkä hieman pikkusievempi kuin meillä tavallisesti. Kannattaa panna merkille myös Purjon pitsisukkahousut.

Asiaa meillä ei tänään ole. Olemme viettäneet päivämme pohtimalla esimerkiksi sitä, miksi rehtoreilla on omituinen vimma ohittaa perusopetuslain suomat kurinpitotoimet ja keksiä itse kaikenlaisia kasvattavia rangaistuksia. Jos koulussa saa antaa jälki-istuntoa ja jakaa erottamislappuja, niin miksi ihmeessä pitää ryhtyä käyttämään oman käden oikeutta ja vaatia tupakoivia oppilaita kirjoittamaan esseitä tupakanpolton vaarallisuudesta. Näinhän joku rehtori teki ja sai varoituksen. Mistä taas seurasi se, että jotkut nostivat hurjan älämölön siitä, että oppilaita paapotaan, kun heitä ei enää saa edes rangaista. Kyllä heitä saa, mutta ei miten tahansa.

Yritimme kuvitella, mitä tapahtuisi, jos vaikka poliisit keksisivät kaikenlaisia omia rangaistuksia siinä vaiheessa, kun sakkolappujen jakaminen ylinopeuksista alkaisi tympiä. Voisi siinä vaikka tuo kyseinen rehtorikin hieman yllättyä, kun satasen sakkojen sijaan poliisit vaatisivat tuomaan 20 litraa itsepomittuja puolukoita poliisiasemalle. Heristäisivät vielä leikkisästi sormea ja sanoisivat, että siinä oppii marjastaessaan hieman hidastamaan tahtia. 

Poliisit voisivat myös nuhtelun sijaan ilmoittaa päin punaisia kävelleelle jalankulkijalle, että tämän täytyy tehdä 20 kyykkyhyppyä siinä samantien ja sen jälkeen kontata kadun toiselle puolelle. Mielivaltainen ja täysin lainvastainen rangaistus, totta, mutta takuuvarmasti jonkun mielestä oikein opettavainen. Näpistyksestä kiinni jäänyt joutuisi paljain käsin hammasharjalla pakastealtaan reunoihin syntynyttä jääkerrosta ja alaikäisille viinaa ostanut joutuisi viiden päivän ajan kirjoittamaan haikuja aiheesta viina ja lapset. Voi vain kuvitella, millainen haloo syntyisi moisesta toiminnasta. Jos nämä olisivat koulussa annettavia rangaistuksia, niitä pidettäisiin vain kasvattavina.

Jos perusopetuslaki ei anna opettajille tarpeeksi valtuuksia kurinpitoon, voidaan lakia aina muuttaa. Toivottavaa on, ettei lakimuutoksella tehdä opiskelusta tai työnteosta rangaistuksia. Aika outoa olisi, jos tunnilla häiriköinnistä päätyisi rangaistuksena siivoamaan muiden tekemiä sotkuja. Silloin voisi aina miettiä, mitä ihmeen kamalaa ne siistijöiksi palkatut oikein ovat tehneet, kun heidän edellytetään siivoavan päivästä toiseen.

2 kommenttia:

  1. Hei mutta tuossahan on itua! Samalla lailla kuin jälki-istunto on häiriköille vain leppoisaa istuskelua, on rahalla rikkeensä sovittaminen monille aikaihmisille yks hailee. Toista olis könytä puolukkametässä vapaa-aikansa, varsinkin jos sattuis olemaan joku lakeerikenkäinen porho, jonka pitäs opetella koko mettässäkävely alusta lähtien.

    VastaaPoista
  2. Luovuus kunniaan!!
    Hankkiudun välittömästi poliisikoulutukseen kun lakimuutos astuu voimaan! Olen aina halunnut luovan työn tekijäksi, poliisina antaisin mielikuvituksen lentää! Sillälailla mukavasti, kannustavasti ja ehkä vähän opettavaisesti. :o)

    VastaaPoista